Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر اسماعیل آذر مجری برنامه‌های مشاعره رسانه ملی در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به روایت ابعاد مختلف زندگی شاعر انقلاب پرداخت و گفت:حمید سبزواری یکی از شاعران کهنه‌کار معاصر ایران است.

وی افزود:بیشترین قالبی که این شاعر در اشعار خود از آن بهره برده،قصیده است ولی بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی،فکر و اندیشه این شاعر در  خدمت اعتلا و ارتقای کیفی انقلاب بود و در تمام طول زندگی خود،در سال‌های انقلاب و آنچه که می‌گذشت در کنار مردم و شعر بود و با حربه شعر توانست حرف‌های خودش را ابراز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اسماعیل آذر با بیان اینکه  3 نکته در شعرمرحوم سبزواری وجود دارد، ادامه داد: اول اینکه قالب شعرهای او سنگین ،قصیده و فاخر بود.دوم اینکه یک صفای باطنی داشت و هیچ ادعایی نداشت به عبارت دیگر هیچ وقت در شعر پارسی«منم»نگفت در حالی که از اسوه‌ها و طلایه‌داران شعر پارسی معاصر بود ولی سر به زیر افکند و کار خودش را کرد و یکی از موفق‌ترین شاعران روزگار ما بود.

وی با تاکید بر اینکه شعر سبزواری در 3طیف در مرکز توجه قرار گرفت، ادامه داد:طیف اول شعرهای انقلابی او بود،طیف دوم شعرهایی بود که به صورت ترانه برای خواننده‌های انقلابی آن روز ساخت و به قدری صمیمی و درست بود که در زبان مردم کوچه و بازار رواج پیدا کرد و طیف سوم شعر او،شعرهایی بود که در کتاب‌های درسی رفت و فرزندان ایران‌زمین توانستند از اندیشه‌های او بهره بگیرند.

اسماعیل آذر با بیان اینکه سبزواری در حقیقت یک معلم بود، گفت:او را همیشه باید به چشم یک معلم شاعر نگاه کرد چون شما در متن شعر او حتما به تعلیم می‌رسید یعنی به نکاتی می‌رسید که مستقیم یا غیرمستقیم می‌خواهد خواننده خودش را به سرزمینی که در ذهن و زبان شاعر جاری است،رهنمون کند و این یکی از مهم‌ترین اهداف سبزواری بود.

وی ادامه داد:شعر سبزواری از نظر ساختاری کاملا دارای انسجام و استحکام بود.سبزواری در شعر وارث ترکیبات فراوانی است که پیش از او در زبان و ادبیات پارسی نبوده است.وقتی شعر او را می‌خواندم چنین درک می‌کردم که او تشبیهات بکری را در شعرش آورده بود .دلیلش هم این است که ساختار شعر او ساختار مثلا شعر انوری ابیوردی و فرخی سیستانی بود که روی هم رفته سبزواری را می‌توان از نظر علمی شاعر معاصر سنتی دانست.

مجری برنامه‌های مشاعره رسانه ملی گفت:از شعر سبزواری که بگذریم مولوی شعری با این مضمون دارد که«آن یکی با شمع می‌گشت گرد روز/با سینه‌ای پر درد و دل پر آه و سوز»یعنی فردی چراغی را در دست گرفته بود و در روز می‌گشت.فضولی از وی می‌پرسد در روز با چراغ به دنبال چه چیزی می‌گردی و وی گفت من دنبال انسان گشته‌ام و پیدا نمی‌کنم که در پاسخ می شنود این بازار پر آدم است و تو چطور دنبال آدم می‌گردی و پیدا نمی‌کنی؟جواب می‌دهد:من دنبال کسی می‌گردم که بتواند بر خودش و نفس خویشتنش تسلط داشته باشد. اگر چنین مردی پیدا کردی،او را به من نشان بده.اگر من بودم و مولوی می‌پرسید آن مرد کو؟دست سبزواری را در دست او می‌گذاشتم.واقعا سبزواری پر از شرف و کمال‌های انسانی بود.در زندگی شخصی‌اش هم به قدری ساده‌زیست بود که حد و حصر نداشت.گاهی که برنامه تلویزیونی داشتیم و وی را دعوت می‌کردیم،می‌گفتم آقای سبزواری در فلان ساعت ماشین دنبال شما می‌آید.وی به آرامی می‌گفت خودم می‌آیم.من می‌گفتم از شما خواهش می‌کنم اجازه بدهید کسی را به دنبالتان بفرستم که سهل‌تر به مقصد برسید.

آذر در پایان سخنانش آخرین خاطره خود از مرحوم سبزواری را روایت کرد و گفت:آخرین بار به همراه سبزواری و مشفق کاشانی در باغی بودیم و بانگ دادند که«بفرمایید شام».من یک بازویم را در بازوی سبزواری و بازوی دیگرم را در بازوی مشفق کاشانی انداختم.کمی جلوتر بودم و آنها را به طرف شام می‌بردم.با هم می‌گفتیم و می‌خندیدیم.سبزواری گفت:آقای آذر اگر شما ما را نبرید بالاخره شکم ما باید سیر بشود و خودمان می‌آییم.گفتم:اینهایی که مثل شما خوش‌تیپ هستن همه دنبالشان هستن و من هم دنبال شما هستم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شعر انقلاب اسلامی ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۳۰۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟

محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استانهای شانا و دبیران جریانات سياسی دیگر بر وحدت گروه های انقلابی تاکید کرد. 

 

رضایی در دیدار با آقایان نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، آقایان رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و آقای احمد نادري و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد. 

 

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده محوری به جای شخص محوری است.

 

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و وعده صادق خاطرنشان کرد: موقعیت ایران درغرب آسیا بیش از گذشته تعیین کننده شده است، فلذا فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنين شرايطي وحدت نيروهاي انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره برداری از فرصت هاست و هر نوع تکروی و سهم خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروزه بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ علیرغم شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد و آن‌ها نشان دادند که تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی تر و بیشتر می کند.

 

رضایی در پایان گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات و شفافیت باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش های جدید مهیا باشد. تحمل سليقه های سياسی علامت بلوغ عقلانیت گروه های سیاسی است.

 

گفتنیست طی این نشست‌های جداگانه آقایان نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی پور و سعید محمد از صبح ایران، ضمن تشریح روند شکل گیری جریان‌ها و جبهه های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله مندی ها پرداختند و همچنین آمادگی خود برای گفتگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند. 

 

همچنین محسن رضایی در جلسه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا نیز نقطه نظرات خود را بیان کردند.

دیگر خبرها

  • خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است
  • روایت رهبر انقلاب از توجه امام صادق(ع) به هیئت؛ قربان آن دل!
  • کتاب‌های تازه رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • روایت یک معلم فداکار در گیلان
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب
  • دشمن به دنبال از بین بردن هویت گفتمان انقلاب اسلامی است
  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • ببینید | روایت یک خبرنگار از دیدار معلمان با رهبر انقلاب
  • روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری
  • پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی