Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست رسانه‌ای جشنواره شعر و داستان انقلاب صبح امروز، 19 فروردین با حضور ساسان ناطق، دبیر علمی بخش داستان و محمدمهدی سیار، دبیر علمی بخش شعر جشنواره در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.

سیار در این نشست با اشاره به پیشتازی شعر در میان سایر هنر‌ها گفت: در میان همه هنر‌های انقلاب، شعر همواره در همراهی با انقلاب پیشتاز بوده و بیشترین جوشش‌ها، رویش‌ها و تنوع یک را در آن شاهدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع شعر انقلاب در امتداد عمر هزار ساله شعر فارسی رشد یافته و به بالندگی رسیده است و می‌توانیم جلوه‌هایی از سبک خراسانی، هندی، عراقی و ... را در آن ببینیم هم نگاهی به نیاز‌های جامعه و هم نگاهی به فردا داشته است.

وی افزود: در آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره شعر و داستان انقلاب نیز همین تنوع و ویژگی‌ها وجود داشت و در مجموع ۹۷۶ اثر از ۳۴۶ شرکت‌کننده به دبیرخانه ارسال شد. از این تعداد ۱۹۶ اثر در بخش تک اثر شعر نو از ۶۸ شرکت‌کننده و ۳۰۵ اثر از ۹۵ شرکت‌کننده در بخش تک اثر شعر کلاسیک بود.

سیار ادامه داد: در بخش مجموعه اثر شعر نو نیز ۳۴ اثر از ۲۵ شرکت‌کننده و ۵۷ اثر از ۴۱ شرکت‌کننده در بخش مجموعه اثر کلاسیک ارسال شد و در بخش شعر کودک و نوجوان نیز، ۲۴ اثر از ۱۲ شرکت‌کننده در بخش مجموعه شعر کودک و ۳۰ اثر از ۲۱ شرکت‌کننده در بخش شعر نوجوان دریافت شد.

وی در ادامه با اشاره به اسامی داوران این دوره بیان کرد: آثار بخش شعر کلاسیک با حضور محمدسعید میرزایی، امید مهدی‌نژاد و محمدحسین نعمتی و آثار بخش شعر نو با حضور محمدرضا روزبه، علی داوودی و رویا شاه‌حسین‌زاده داوری شد و افسانه شعبان‌نژاد، کبری بابایی و سیدحبیب نزاری آثار بخش شعر کودک و نوجوان را بررسی کردند.

دبیر علمی بخش شعر جشنواره شعر و داستان انقلاب در پایان گفت: در مراسم اختتامیه قرار است از علی معلم دامغانی به عنوان شاعر انقلاب اسلامی تجلیل و قدردانی شود، همچنین پرتره و مستند استاد نیز رونمایی خواهد شد.

ساسان ناطق دبیر علمی بخش داستان انقلاب نیز در این نشست گفت: جشنواره یازدهم، عرصه میان‌داری نویسندگان جوانی است که در دوره‌های گذشته نامشان را شنیده و آثارشان را در ویترین کتابفروشی‌ها دیده‌ایم. از این رو در بخشی از آثار شاهد حضور نویسندگان جوان‌تر خواهیم بود. البته پیشکسوتانی هم آثار خود را ارسال کرده‌اند، به همین دلیل سه سطح ضعیف، متوسط و خوب از آثار را از نظر کیفی شاهدیم.

وی با بیان اینکه آثار راه‌یافته به مرحله نهایی امیدواری را برای تولید بهتر در نگاهمان زنده نگه داشت، هر چند هنوز با نقطه ایده‌ال فاصله داریم، افزود: در این دوره حضور نویسندگان و شاعران زن، همپای شاعران مرد مورد توجه بود و در این راستا، در مقابل ۱۹۶ مرد شرکت‌کننده، ۱۵۰ نفر نیز از نویسندگان زن بودند.
ناطق در ادامه آثار ارسال شده در بخش داستان را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: در بخش داستان کوتاه بزرگسال ۱۹۸ اثر از ۱۲۳ نویسنده ارسال شد، در بخش داستان کوتاه کودک و نوجوان نیز ۵۴ اثر از ۳۳ نویسنده، در بخش رمان بزرگسال ۵۱ اثر از ۴۴ نفر و در بخش رمان کودک و نوجوان ۲۷ اثر از ۲۱ شرکت‌کننده دریافت کردیم.

وی ادامه داد: در مراسم اختتامیه که جمعه ۲۳ فروردین از ساعت ۱۷:۳۰ در تالار سوره حوزه هنری برگزار می‌شود، از محمدعلی گودینی، به واسطه تولید آثار و چندین سال فعالیت در عرصه نویسندگی تجلیل می‌شود.

وی با اشاره به اسامی داوران گفت: در بخش داستان بزرگسال شهریار عباسی، سعید تشکری و محمد رودگر و در بخش داستان کودک و نوجوان حسین فتاحی، محسن حجری و هادی خورشاهیان آثار را داوری کردند، اما درباره رقم جوایز، رتبه اول جشنواره در بخش رمان ۱۴ میلیون تومان، نفر دوم ۸ میلیون تومان و نفر سوم ۶ میلیون تومان دریافت خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۹۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نجم الدین شریعتی مجری کارشناس رسانه ملی درباره رویداد ملی جوانی جمعیت با اشاره به اهمیت بحث فرزندآوری بنا به مصلحت‌های جمعیت شناختی کشور گفت: ما این روز‌ها بیش از هر چیزی نیاز به فراهم آوری زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور داریم تا جوانان هم با احساس بهتر و امنیت خاطر بیشتری به بحث ازدواج و فرزندآوری توجه کنند.

وی با اشاره به مناسب بودن چنین طرح‌هایی در عرصه تشویق جوانان گفت: در کنار همه مسائل اقتصادی ما نیاز داریم که ابعاد فرهنگی و دیدگاه‌های مردم نسبت به فرزندآوری مثبت باشد.

البته من خیلی قائل به این نیستم که بگویم تهاجم فرهنگی و نگاه‌های ضدفرهنگی عامل کم شدن فرزندآوری در کشور شده، اما بی تاثیر هم نیست. شریعتی با تأکید بر اهمیت تبلیغات مثبت و ایجاد شعار‌های مناسب در عرصه فرزندآوری گفت: جوانان ما علاقه‌مند ازدواج و سپس فرزندآوری هستند در صورتی که امنیت خاطر داشته باشند، این امنیت خاطر از بالا به پایین به جامعه تزریق می‌شود بنابراین نیاز به سیاست‌های صحیح در عرصه فرزندآوری داریم. وی در پایان یادآوری کرد که کارشناسان زیادی در این عرصه می‌توانند نظر دهند و شرایط جامعه را بررسی کنند.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.
علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»
  • عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا به عنوان جوان برتر همدان انتخاب شد
  • پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق
  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • آشنایی با خانم معلم نخبه پژوهشی دامغانی
  • تعداد اساتید بعد از انقلاب رشد مناسبی پیدا کرده است
  • تجلیل از ۱۵۰ استاد و مربی نظامی و عقیدتی بسیج در مشهد